mr. L.M. (Léon) Graal
advocaat-partner

mr. L.M. (Léon) Graal

Rechtsgebieden:

Ondernemingsrecht, o.a. commerciële contracten, bestuurdersaansprakelijkheid, vennootschapsrecht, overnames.

Léon Graal (1967) maakt sinds januari 2006 als partner deel uit van ons kantoor als specialist ondernemingsrecht.

Na zijn afstuderen (Rotterdam, 1992) heeft Léon onder andere als trainee gewerkt bij een groot advocatenkantoor in Seattle, Washington. In 1993 is hij als advocaat beëdigd en in dienst getreden bij een groot Amsterdams advocatenkantoor waar hij tot 2006 bij de sectie ondernemingsrecht werkzaam was. Hier is hij onder andere nauw betrokken geweest bij een aantal omvangrijke internationale faillissementen en heeft hij opgetreden als advocaat in diverse enquêtes bij de Ondernemingskamer bij diverse (genoteerde) ondernemingen.

In 1997 heeft Léon tevens een (familie)bedrijf overgenomen dat o.a. actief was in de chemische en olie-industrie. Tot 2005 heeft hij de leiding over dit bedrijf gecombineerd met zijn advocatenpraktijk. Léon heeft ruime ervaring in het vennootschapsrecht en daarmede verband houdende procedures. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het verbintenissenrecht, bestuurdersaansprakelijkheidsrecht, algemeen aansprakelijkheidsrecht, overnames en participaties.

In 2005 heeft Léon met succes de Grotius specialisatie opleiding Corporate litigation gevolgd. Hij is voorts lid van de specialisatie vereniging voor Corporate litigation.

 

Rechtsgebiedenregister:

Léon heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

– Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht ertoe dat elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied worden behaald.

Contact

mr. L.M. (Léon) Graal
Advocaat-partner

T +31 (0) 20 – 305 83 83
F +31 (0) 20 – 305 83 84
graal@sarfatyadvocaten.nl

suzanne-van-veen
Secretaresse:
Suzanne van Veen
vanveen@sarfatyadvocaten.nl